Assalamualaikum .

Tak semua lelaki jahat , apa apa yang mereka buat sebenarnya terpengaruh dengan keadaan sekeliling . Jangan salah sangka . :)

Monday, 27 May 2013

Updated.

Assalamualaikum. btw faham faham lah. Kalau blog dah ditulis bermakna aku dah tak tahan and taktahu nak mengadu kt siapa lagi. So, benda yg sama terjadi kt aku. Perempuan yg sama. Yg still aku sayang sepenuhnya. Situation sama. And just lelaki lain maybe. Aku taktahu aku kuat jealous or memang patut aku jadi cmni. hell ! Cukuplah selama ni aku banyak pendam. Aku nak kau tahu. Aku tahu semua yg kau buat. Dengan siapa kau keluar. Aku cukup teliti kalau pasal kau. Cuma setengah setengah jea aku marah kau. Tak semua aku luahkan. Banyak yg aku pendam pasal kau.Orang semua nampak aku salah. Aku lelaki bodoh nak moody sebab benda kecil. But aku masih waras. Bukan semua hal aku nak marahkan. About tweet. Kau selalu cakap aku selalu tweet ikut sedap mulut. Ikut perasaan. Main lepas cakap jea. Aku nak kau tahu skrg. Aku tengah cuba buat kau benci aku. Buat kau lupakan aku. Aku tak mampu buat semua tuu. Sebab sayang aku lagi besar. So sayang nieyh sentiasa menang. Kalau aku tak dapat benci kau. Aku akan pastikan kau benci aku. Aku mohon supaya semua tu berjalan lancar. Kuasa Allah tu besar. Yakin jea dengan kuasa Dia. Perancangan Dia hebat. Kita hamba dia mampu berdoa jea kan. Tak guna taip bebanyak dah. Perasaan orang susah nak faham. Doa kau happy dengan pilihan kau sudahlah. Kalau bukan pilihan kau pun. Happy dgn orang yg pilih kau. Mohon semua tu dimakbulkan. Yang pasti bukan aku. Thanks utk semuanya. Assalamualaikum. ;)

Thursday, 17 January 2013

forget everything .

Assalamualaikum . See ? Gambar kt atas dah tukar ! hehe . Keseorangan . Now kena biasakan hidup mcm tuu. Insyallah . Hey . Aku kuat okay. Orang boleh lupakan aku. So aku kena lupakan orang yg lupakan aku. Aku berhak dapat hidup yg lagi bagus okay. Btw not bad ahh hidup mcm ni. Boleh lahh insyallah. Insyallah lepas ni takde jugak ajoy yg sedih sedih. Aku kena lebih kejam. Aku kena diamkan diri. Biar dia lupakan aku sampai tak terbayang mcm mana muka aku yang hodoh ni. HAHA ! Awak pandai pandai lahh hidup sendiri okay. Rancak dah keluar skrg. Nak tegur pun bukan sesiapa dah. Macam awak cakap . Awak dah besar so pandai lahh jaga diri okay. Doa yg baik untuk awak dari saya  tak pernah putus. Yang putus satu jea. Kita mungkin takkan contact lagi kut. Saya nak saya yang dulu and saya yang baru. Bukan saya Form5 yg hidup berlandaskan kesedihan semata. Aku kena dapatkan tuu. Sorry kalau bunyi kejam . But fikir balik masa dulu. fikir balik apa yg kawan aku cakap. Memang aku bodoh pun sbb taknak keluar dari keadaan yg macam ni. Sekarang aku tgh berusaha. Mohon Allah tolong aku. Hamba dia yg keji yang lemah ni. Aamiin. Aku dah puas hidup mcm ni. Hidup nak marah lelaki yg dekat dgn dia . Hidup nak kongkong dia . Maybe . Bergaduh bertumbuk jea belum. Aku bukan bodoh nak bertumbuk pasal perempuan . Paling tak pun aku sound jea. Dia bukan bini aku sampai aku nak berlebam sbb dia. Dah confirm jodoh aku kea dia tuu ? Tak kan ? Alhamdulillah aku dikelilingi kawan yg bagi aku gelak ketawa . Family yg bagi nasihat. Cukup kut semua tuu untuk aku terus hidup. Tak mati hidup kalau takde perempuan. Semangat tuu penting. Tapi kalau dia ingat lahh kan . KALAU. Aku tak pernah keluar dgn perempuan lain masa ada hubungan dengan dia. Aku jagaa . tapi dia ? mungkin dia jaga tapi aku tak nampak . My mistake . Takde manusia sempurnakan. okay . Think positive. Dengan ada dan selagi adanya gambar aku sengsorang kt atas tuu. So cmtu lahh hidup aku . HAHA . untuk awak . no more iloveyou imissyou for you. Ayat tuu skrg mahal . Khas untuk org yg hargai saya and bersama saya selalu. Awak jaga diri okay. Make yourself happy. Awak ada org yg happykan awak sekeliling awak . Jangan abaikan diaorang. Abaikan saya dah cukup elok tuuu . hehe .take care . Bye semua . Ajoy nak berubah . So berubah ! hehe. Insyallah . Assalamualaikum . :)

Sunday, 9 December 2012

Kenangan .



tak tahu nak cakap apa pasal gambar ni. Sedih aku tengok. Nta bila masa dapat balik cmni lagi aku taktahuu. For sure korang tetap kawan aku . :) Even aku tahu dalam hati korang skrg benci aku yg teramatkan. Remember our BIG FAMILY ? haha . semua tu buat aku senyum sorang sorang. hey . kawan tetap kawan okay bagi aku . Now aku sorang sorang. Yang ada kawan aku yg korang bencikan jugak tuu. Cmne kita boleh gaduh ahh ? aku penyebab nya kan . sorry yang teramat . Halalkan apa yg dah korang bagi kt aku k . Maafkan aku. And utk awak . Yang pakai tudung pink dalam gambar tuu . Saya bukan sengaja. Jangan belakangkan kawan sbb saya okengg. Biar rasa ni saya pendam yea . Maafkan saya . Maafkan aku kawan kawan . Aku takkan kacau korang lagi. Assalamualaikum . :')

Tuesday, 27 November 2012

Sorry

Awak , awak kena tahu yang bila saya tulis blog nieyh means saya dah tak dapat nak tahan sangat sedih dan betapa kecewanya saya kt awak. Dengan cara ni jea saya boleh luahkan semuanya. Awak tahukan saya sayang awak sangat sangat. Tak pernah terlintas pun kt otak saya yg benak nieyh  nak kita berpisah. Saya taknak semua tu terjadi. Lately nieyh kita selalu gaduhkan. Baik untuk sehari but gaduh untuk 2 3 4 hari. Tadi kita try settlekan apa yg dah jadi kt kita kan. Awak pernah suruh saya pergi jauh jauh and jangan tunjuk muka but bila saya diam menyepi awak still bagi harapan kt saya lagi. Awak tahukan saya lemah. Saya terlalu mudah nak maafkan awak. Tadi saya suruh awak jujur yang untuk 2 hari nieyh awak ada keluar dengan apek kea. Awak jawab takde and now saya dapat tahu yang awak betul betul keluar dengan apek. Awak tahu tadi saya nak sangat berbaik dgn awak. Saya suruh awak berubah utk saya supaya kita sama sama dapat jaga hubungan ni. And awak diam menyepi tanpa jawapan . Sekarang saya dengar berita sucks nieyh , niat saya hilang kemana. Mungkin salah saya sampai awak keluar dengan 'kawan baik' awak. Mungkin untuk hilangkan stress awak kan . yeah saya salah. Saya selalu tuduh awak keluar dengan org lain. Saya selalu tak percaya awak. But wajar kea saya nak percaya kan awak kalau awak terus tipu saya macam ni ? Saya still ikut cara awak supaya terus main jauh jauh and takkan tunjuk muka lagi. Insyallah kalau Allah bagi saya kekuatan. Awak teruskan lahh persahabatan awak dengan Apek tuu. Sebab saya awak dengan dia tak boleh berkawankan. Please jangan cari saya  lagi. Saya lemahlah dengan kebaikan awak. Saya terlalu lemah. Benci saya kalau awak nak. Saya tak sanggup kena tipu lagi wak. Awak ingat happy kea kena tipu ? Saya bagi awak peluang jujur tapi awak tak manfaatkan. Kalau makbul doa awak tuu. Memang awak takkan nampak and takkan dengar berita pasal saya lagi. So sorry sebab ganggu hidup and persahabatan awak selama nieyh . Untuk setahun lebih perhubungan kita kan. Belum tentu awak happy dengan saya. sorry a lot . But even saya dah takde untuk awak . Trust me saya still sayang awak . Nak cari pengganti awak memang tak lahh. Saya still boleh jual mahal dengan mana mana perempuan . Jangan risau okay .Macam awak selalu cakap . Biar rasa rindu dan sayang kita , kita yg simpan rapi dalam hati . Tak perlu orang lain tahu . Saya minta maaf atas semua salah saya untuk awak . saya minta halal untuk semuanya .Thanks untuk semuanya . Saya selalu doa yg terbaik utk awak . Assalamualaikum . :)

Friday, 28 September 2012

Assalamualaikum , satu keadaan yang memeritkan . Sedih, sunyi, kecewa, semua bercampur baur . Awak tak rasa ke apa yang saya rasa ? gambar kt atas tu , awak ingatkan tu gambar masa bila . Masa berbuka puasakan awak . Rasa sekejap jea kan. Macam baru semalam. Tapi sekarang kita dah berjauhan, dah takde apa apa. Tapi selagi gambar tu masih wujud dlm blog saya, takde pengganti utk awak. 409 hari kita bersama . Saya terlalu happy dengan awak sehinggakan tak sedar masa berjalan sekejap jea. Sekarang ? sehari rasa lama sangat awak. Awak , tahu tak ? setiap pagi bila bangun tidur saya tunggu awak kejutkan saya, macam dulu. Tapi takde. Saya rindu tu. Dulu kita pernah makan dengan alang . Saya kaku sangat masa tu . Malu sangat sangat . Masa tu saya tak sangka awak sanggup buat macam tu. Dalam kerete kita text jea kan , hehe . Awak tahukan perempuan pertama saya nampak dlm sekolah tu awak, dekat koperasi . Saya berdiri belakang awak jea. Saya curi curi tengok surat awak , saya dapat baca nama dgn kelas awak jea. hehe , Tapi skrg ? koperasi tu tempat awak dengan dia berjumpa, bukan dengan saya. Saya sakit hati awak . Tapi saya cover dgn buat perangai gila saya. Awak selalu marah bila saya manja dgn awak, awak cakap saya terlalu manjakan, sekarang? saya langsung tak dapat bermanja dgn awak. Actually awak pun manja sebenarnya. :)  sekarang saya dengar and tahu awak dah mula rapat dengan ex awak balik. Walaupun saya faham awak dengan dia kawan, tapi saya tak fikir lelaki tu anggap awak kawan. Dia sampai sekarang mintak keputusan dari awakkan ? Apa pun keputusan awak saya terima, tapi saya merayu, jangan dating depan saya pleasee . saya merayu sangat. Saya nak tengok awak bahagia tapi saya tak kuat tengok awak dengan dia. Bila sampai masa saya perlu lenyap terus dari hidup awak , tunggu lah lepas exam nanti . Saya janji takkan kacau hidup awak lagi kalau itu yg awak nak . Awak, saya dah tak nampak laptop, airmata nieyh taknak jatuh, just bergenang jea. Lembikkan saya? awak yang cakap saya macam tu. Saya rindu kita yang dulu , saya rindu nak panggil awak sayang. Dah lah awak, sebak semacam jea ni.Kalau malam malam awak ingat saya, ingatlah yang saya selalu rindukan awak, saya selalu doakan awak . :) #NHMH <3

Friday, 3 August 2012

Untuk dia . :')

Hey , Assalamualaikum . berhabuk blog aku kan . Btw , semalam anniversary aku dengan dia . For one year . Alhamdulillah sayang nieyh tak kurang untuk dia . Aku cuba terima dia dengan ikhlas . Aku cuba percayakan dia and Aku cuba jadik yang terbaik untuk dia . Amin . Hari nieyh sibuk kena tepung dgn budak budak , anniversary semalam hari nieyh baru kena tepung ? Tapi aku tengok muka dia tak seceria aku . Maybe dia tak sebahagia aku bila aku dgn dia . Maafkan saya kalau saya teruk dimata awak . Maklumlah saya tak boleh nak menilai diri sendiri . Tapi saya nak awak tahu , semua yang saya buat and saya tegur semata mata untuk kita , untuk hubungan kita okay . :') Thanks sebab terima saya dalam hidup awak . Thanks sebab banyak bagi peluang kt saya . Terbukti lahh saya nieyh terukkan . Bhaha ! Awak satu , tiada dua bagi saya . Sayang , maafkan semua salah silap saya . Sayang , terima kasih untuk semua yang dah kita lalui . Sayang , Iloveyou . Sayang , Imissyou . Sayang , Sayang , Sayang !!!! Saya Sayang Awak . Taktahu nak cakap apa lagi , takut terlebih pulak . Cukup lahh awak tahu yang sayang saya hanya untuk awak . Sayang awak Nurul Hazirah bt Mohd Hasbi . Assalamualaikum . :)

* Ya Allah , Peliharalah hubungan kami . Jauhi lah kami dari segala keburukan , pergaduhan , pertelingkahan . Dekatkan kami dengan berkatmu . Semoga hubungan kami terus diberkati sehingga ke akhir hayat . Semoga hubungan kami diakhiri dengan kegembiraan sehingga ke Jannah . Hanya pada Engkau kami mohon , Engkau Tuhan yang maha esa .Dengarlah doa kami . Amin Ya Rabbal Alamin . :')

Thursday, 28 June 2012

tiada dendam dari saya untuk awak . :)

daa berapa hari saya berjauhan dari awak , rasa sunyi . hm . now awak daa rapat dgn someone . sekejap jea kan awak boleh buat semua tuwh . macam takde pape . awak tepuk dia , awak date ngn duduk sebelah dia , awak ketawa dgn dia . saya rasa mcm hati saya nieyh kosong melainkan 2 perasaan . marah dan cemburu . tapi awak tak payah risau . awak buat lahh saya jealous dgn lelaki mana pun , saya takkan berdendam dgn awak . saya takkan buat apa yg awak daa buat depan saya . saya still tunggu awak . saya taktau kenapa susah sangat saya nak lepaskan awak . saya buta kea ? hm . tapi yang pasti . saya sayang awak sangat sangat . again !! i'm crying . awak tak nampak betapa sayangnya saya kt awak . saya tak salahkan awak . macam apa yang saya cakap . apa apa pun saya bagi awak masa untuk berfikir . hm . stop before ...... hm . saya sayang awak , Nurul Hazirah Mohd Hasbi . :')